toelever

På Egmont Højskolen tror vi på, at samværet med andre voksne, også voksne med særlige forudsætninger, er vigtigt. Det vil give dig udfordringer og oplevelser og være med til at give dig nogle vigtige personlige skub.

Det handler om udvikling, indlæring, overvindelse og måske vigtigst af det hele: fællesskab. Alt sammen noget, som er med til at gøre et ophold på Egmont Højskolen til noget ganske særligt.

At tage på højskole er at møde andre, at give noget til fællesskabet og at få noget med derfra.

Vi lægger som skole vægt på, at elever deltager aktivt i beslutningsprocesserne. Det kan være, når projekter og fællesarrangementer skal gennemføres, men det kan også være i den almindelige klasseundervisning og i særdeleshed, når det drejer sig om at hjælpe og støtte kammerater. Man skal som elev lære at træffe vigtige beslutninger, når der fx skal vælges mellem de mange spændende fagtilbud, men især, når der skal tages stilling til ens personlige trivsel, uddannelse og fremtid.

Egmont Højskolens formål er at understøtte denne proces, så eleverne forlader os som myndige, værdige og solidariske mennesker.

I dag er vi i den lykkelige situation, at vi er en af landets største højskoler med 180 elever og omkring 80 ansatte.

Vi er også en stor skole rent fysisk, og med det nye byggeri "Vandhalla", har vi nu også en skøn idrætshal med klatrevæg, et veludrustet træningscenter og en fantastisk og tilgængelig svømmehal.

"Vandhalla" er blevet til virkelighed takket være velvillige sponsorer samt en utrættelig indsats af skolens nuværende forstander Ole Lauth.

Senest opdateret: tirsdag, 11. august 2015 11:39