Hovedfaget:

Kajak

Fagbeskrivelse

Fagligt indhold

- Hvad går faget ud på?

At sejle i havkajak er en blanding af tekniske færdigheder, naturoplevelse og fysisk aktivitet.

Havkajakken er også et fantastisk redskab til leg og spil, og måske lærer du din første grønlændervending – eller måske bare en halv 🙂

Vi snakker om kajakkens muligheder og perspektiver og om sikkerhed og ansvar på havet.

Under forløbet gennemgås øvelser til DGI havkajak 1, og det vil i sidste ende være muligt at opnå et niveau, hvor man kan demonstrere færdigheder, der muliggør frigivelse som Havkajakroer 1. Dermed får du muligheden for selv at tage på vandet uden for undervisningen.

Undervisnings-former

- hvordan gør vi?

Undervisningen tager udgangspunkt i en række færdigheder, som er vigtige for at kunne begå sig i kajakken. Disse forklares og øves på forskellig måde i svømmehal, træningsrum og i havet.
Vi træner derfor forskellige teknikker og redninger med henblik på, at du opnår et niveau, så vi kan komme ud i kajakkerne og opleve naturen fra havet.

Derudover har faget en række almene perspektiver – herunder natursyn, historisk perspektiv på kajakken som fartøj og jagtredskab særligt i Grønland og Nordamerika, viden om sikkerhed på havet og måder at imødegå forskellige risici.

Forudsætninger

- hvad forventer vi af dig som elev?

Der er intet krav om, at du skal kunne noget på forhånd, men det er vigtigt, at du har lyst til og mod på at udfordre dig selv

Kompensation

- hvad gør vi for at alle kan være med?

Vi har særlige tilpassede kajakker til brugere med funktionsnedsættelse og forskelligt udstyr til forflytning, lejring og fastgørelse samt særlige handsker til hjælp ved greb ved nedsat håndfunktion.

Praktiske forhold

- hvad har vi at gøre med?

Vi har alt nødvendigt udstyr så du skal bare have noget varmt tøj, hue, evt. noget sports- eller uldundertøj samt en drikkedunk.

Aktiviteter i og ud af huset

- hvad gør vi?

Vi har særlige tilpassede kajakker til brugere med funktionsnedsættelse og forskelligt udstyr til forflytning, lejring og fastgørelse samt særlige handsker til hjælp ved greb ved nedsat håndfunktion.

Vælg dette hovedfag hvis du...

- hvilket udbytte får du som elev?

En del af kajakfaget handler om lejrliv, og der arrangeres derfor ture ud af huset f.eks. langs kysten fra badebroen, i Horsens fjord, på søerne i søhøjlandet eller kryds til Tunø.

Det bevægende fagrum

hvor fagene handler om krop, bevægelse og puls.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside. Ved fortsat brug af siden godkender du vores cookie- og privatlivspolitik.