Søg
Close this search box.

Hovedfaget:

Kajak

Fagligt indhold

- Hvad går faget ud på?

At ro havkajak er en blanding af naturoplevelser, tekniske færdigheder og fysisk aktivitet.

Havkajakken er også et fantastisk redskab til leg og spil, og måske lærer du din første grønlændervending – eller måske bare en halv.

Vi snakker om kajakkens muligheder og perspektiver og om sikkerhed og ansvar på havet.

Under forløbet træner vi egenfærdigheder hen mod DGI havkajak 1 / IPP2. Undervisningen er bl.a. rettet mod at opnå et niveau, hvor man kan demonstrere færdigheder, der muliggør frigivelse som Havkajakroer 1. Dermed får du muligheden for selv at tage på vandet uden for undervisningen.

Undervisnings-former

- hvordan gør vi?

Undervisningen tager udgangspunkt i en række færdigheder, som er vigtige for at kunne begå sig i kajakken. Disse forklares og øves på forskellig måde i svømmehal, træningsrum og på kysten.
Vi træner derfor forskellige teknikker og redninger med henblik på, at du opnår et niveau, så vi kan komme ud i kajakkerne og opleve naturen fra havet.

Derudover har faget en række almene perspektiver – herunder natursyn, erfaringer med at være på havet, historisk perspektiv på kajakken, viden om sikkerhed på havet og måder at imødegå forskellige risici.

Forudsætninger

- hvad forventer vi af dig som elev?

Der er intet krav om, at du skal kunne noget på forhånd, men det er vigtigt, at du har lyst til og mod på at udfordre dig selv.

Kompensation

- hvad gør vi for at alle kan være med?

Vi har særlige tilpassede kajakker til brugere med funktionsnedsættelse, forskelligt udstyr til forflytning og udstyr der giver mulighed for tilpasning for den enkelte.

Praktiske forhold

- hvad har vi at gøre med?

Vi har alt nødvendigt udstyr, så du skal bare have noget varmt tøj, hue, evt. noget sports- eller uldundertøj samt en drikkedunk – En Drybag til at holde skiftetøj tørt i kajakken.

Aktiviteter i og ud af huset

- hvad gør vi?

Vi bruger vores primære tid i kajakken, så i sommerhalvåret er vi meget på vandet medbringende madpakker og en varm trøje. I den kolde periode bruger vi meget vores svømmehal, hvor vi leger i kajakkerne og øver tekniske færdigheder.

En del af kajakfaget handler om lejrliv, og vi tager derfor på ture ud af huset f.eks. langs kysten fra badebroen, i Horsens fjord, på søerne i søhøjlandet eller kryds til Tunø. Det er en friluftsliv tur i kajakken, hvor vi sover i telte og laver mad over trangia.

Vælg dette hovedfag hvis du...

- hvilket udbytte får du som elev?

På kajak oplever man sæsonernes forskellige naturoplevelser. Bliver helt sikkert udfordret og skubbet til sine grænser. Du bliver mere robust og fortrolig med at være på havet og være i vandet. Det er et fag, hvor de fælles oplevelser er mange, og vi altid nyder hinandens selskab.

Det bevægende fagrum

hvor fagene handler om krop, bevægelse og puls.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside. Ved fortsat brug af siden godkender du vores cookie- og privatlivspolitik.